Politica privind confidentialitatea in vederea prelucrarii datelor cu caracter personal.

1. Definitii

1.1. Operator. Operatorul delegat cu prelucrarea datelor cu caracter personal in sensul Regulamentului GDPR este desarbatori.ro si se refera la acest site.

1.2. Responsabil protectia datelor (DPO) = Adresa la care pot fi transmise solicitari de informatii cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal este adresa de e-mail: admin{@}desarbatori.ro

1.3. Cookies. Un „cookie” este un fisier in format foarte mic, alcatuit de regula din litere si cifre. Acesta este descarcat in memoria unui calculator sau al unui alt tip de dispozitiv utilizat pentru navigarea pe internet (Smartphone, Tableta, etc), atunci cand utilizatorul acceseaza un anumit site web.

1.4. Persoana vizata in sensul Regulamentului GDPR. Se reprezinta prin persoana fizica identificabila (ce poate fi identificata, direct sau indirect, in special prin referire la un element de identificare: nume, numar de identificare, date de localizare, un identificator online, sau la unul/mai multe elemente specifice). Persoana vizata poate fi solicitantul unui serviciu pus la dispozitie de catre Operator, precum si orice alta persoana fizica ale carei date cu caracter personal se transmit catre Operator.

1.5. Categoriile de date prelucrate. Reprezinta datele cu caracter personal si sunt salvate de catre Operator doar in momentul in care introduceti aceste date intr-o rubrica din cadrul site-ului sau ni le transmiteti prin intermediul e-mail-ului.

1.6. Prelucrarea datelor personale: Reprezinta orice operatiune efectuata asupra datelor cu caracter personal sau asupra seturilor de date cu caracter personal, cu sau fara utilizarea de modalitati de manipulare automata, cum ar fi colectarea, inregistrarea, organizarea, structurarea, stocarea, adaptarea sau modificarea, extragerea, consultarea, utilizarea, divulgarea prin transmitere, diseminarea sau punerea la dispozitie in orice alt mod, alinierea sau combinarea, restrictionarea, stergerea sau distrugerea.

2. Ce informatii sunt procesate?

2.1. Datele colectate prin cookie-uri. Pentru o mai buna directionare a campaniilor publicitare si imbunatatirea produselor si serviciilor, desarbatori.ro utilizeaza date despre articolele achizitionate de catre clientii nostri. Daca ati permis salveazrea cookie-urilor in browser si sunteti de acord cu folosirea acestora, desarbatori.ro primeste informatii despre paginile vizitate de dvs, accesarea produselor si alte activitati in platforma.

2.2. desarbatori.ro nu salveaza sau nu proceseaza in alta forma niciun fel de informatii personale sensibile, cum ar fi, spre exemplu, date despre starea dumneavostra medicala, religie sau convingeri etc.

2.3. Datele furnizate de clienti. Pe desarbatori.ro procesam date cu caracter personal despre utilizatori. In principal, procesam datele cu caracter personal care ne sunt furnizate atunci cand va inregistrati in lista de newsletter. Aceste date includ, in special, adresa dvs. de e-mail si numele.

3. Cu ce scopuri sunt salvate datele?

3.1 Pentru o mai buna redirectionare a reclamelor si promovarii, desarbatori.ro stocheaza date legate de cookie-uri in accesarile de pe site, produsele vizionate si alte activitati din platforma. Procesarea se face numai in baza acordului dumneavoastra cu privire la utilizarea cookie-urilor cu relevanta. Acest consimtamant este complet voluntar. De cele mai multe ori, in baza informatiilor furnizate, desarbatori.ro obtine analize si rapoarte privind comportamentul utilizatorilor platformei. Acestea fac posibila o mai buna redirectionare a publicitatii sau adaptarea continutului platformei la ceea ce va satisface interesul si ceea ce cauta de cele mai multe ori, un grup mare de utilizatori ai platformei. In cazul acesta, salvarea datelor se face de cele mai multe ori automat.

3.2. Pentru ofertele noastre de produse si promovarea desarbatori.ro in forma de newsletter trimis utilizatorilor, desarbatori.ro utilizeaza in principal adrese de e-mail. Manipularea se face in acest caz numai in baza acordului dumneavoastra, care este complet voluntar. In cazul in care nu sunteti de acord, puteti continua sa utilizati platfroma noastra in totalitate. Va dati acordul catre desarbatori.ro in timpul inregistrarii prin introducerea adresei dumneavoastra de e-mail. De retinut faptul ca inscrierea pe desarbatori.ro se poate face numai de catre persoane cu ce au implinit deja varsta de 15 ani. Acordul dumneavoastra se poate retrage in orice moment dand clic pe link-ul aflat in orice newsletter.

TEMEI JURIDIC: interesul legitim al Operatorului de a evita frauda online si de a se asigura de functionalitatea generala a platformei, executarea unui contract si acordul persoanei vizate, dupa caz.

4. Drepturile dumnevoastra in calitate de persoana vizata in legatura cu prelucrarea datelor cu caracter personal oferite

4.1. Drepturile utilizatorilor vizati si cum pot fi exercitate

Conform Regulamentului GDPR, ca si persoana vizata sunteti beneficiarul de culmul de drepturi, respectiv:

4.1.1. Dreptul la informare si acces la datele personale. Reprezinta dreptul de a obtine o confirmare a faptului ca se prelucreaza sau nu date cu caracter personal care va privesc si, in caz afirmativ, accesul catre datele respective.

4.1.2. Dreptul la rectificare. Reprezinta posibilitatea de a solicita Operatorului si de a avea posibilitatea de a recrifica datele cu caracter personal incerte care vi se adreseaza si/sau de a avea posibilitatea completarii datelor cu caracter personal ce sunt incomplete, cu mentiunea ca in cazul unui cont online aceste modificari se pot efectua personal din zona de editare a datelor contului, daca este cazul.

4.1.3. Dreptul la stergerea datelor („dreptul de a fi uitat”) Reprezinta dreptul de a avea posibilitatea stergerii datelor cu caracter personal care va privesc in cazul in care sunt aplicate anumite motive mentionate in Regulamentul GDPR.

4.1.4. Dreptul la restrictionarea prelucrarii Reprezinta dreptul de a restrictiona prelucrarea datelor in anumite cazuri.

4.1.5. Dreptul la portabilitatea datelor: Reprezinta dreptul de a intra in posesia datelor cu caracter personal care privesc utilizatorul si de a le transmite catre un alt Operator.

4.1.6. Dreptul la opozitie: Reprezinta dreptul de a va opune in orice moment utilizarii datelor cu caracter personal care va privesc, conform cu Regulamentului GDPR.

4.1.7. Dreptul de a nu face obiectul unei decizii ce are la baza exclusiv prelucrarea automata a datelor personale Include crearea de profiluri, care produco efecte juridice care va privesc sau va afecteaza in mod similar intr-o masura semnificativa.

4.1.8. Dreptul sa va adresați printr-o plângere Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal. Atunci cand situatia in care considerati ca datele dumneavoastra nu au fost prelucrate in conformitate cu prevederile legale.

4.2. Cum va puteti exercita aceste drepturi?

Pentru a va putea exercita drepturile mentionate mai sus, avem rugamintea de a va adresa prin cerere scrisa in format electronic, datata si semnata catre adresa e-mail: admin{@}desarbatori.ro in atentia responsabilului cu protectia datelor personale.

4.3. In cat timp vom raspunde solicitarilor trimise de dumneavoastra?

In termen de cel mult o luna calculat din momentul primirii cererii dumneavoastra vi se vor transmite informatii privind actiunile intreprinse sau acolo unde este cazul privind motivarea pentru care nu pot fi luate masurile solicitate.

Nota: Va rugam sa aveti in vedere faptul ca pentru a da curs unei cereri de acces la datele personale vom lua toate masurile rezonabile pentru a verifica identitatea persoanei vizate.

De asemenea, in conformitate cu Regulamentului GDPR, termenul de solutionare mentionat mai sus poate fi prelungit cu cu maxim doua luni in situatia in care este necesar, tinandu-se cont de complexitatea cazului dumneavoastra si numarul cererilor, urmand sa va informam cu privire la acest aspect, daca va fi cazul.

5. Destinatii sau categorii de destinatari ai datelor cu caracter personal

Destinatarii care manipuleaza datele cu caracter personal in cadrul Uniunii Europene sunt obligati sa respecte aceleasi prevederi legale, oferind un nivel de protectie similar cu Operatorul.

Nota: In cazul destinatarilor cu activitate pe teritoriul Statelor Unite ale Americii, Operatorul garanteaza ca acestia au certificatul “Privacy Shield” si sunt considerati de catre Comisia Europeana ca furnizand un nivel adecvat de protectie. Lista companiilor care adera la “Privacy Shield” este disponibila pe acest site web: https://www.privacyshield.gov/welcome .

5.1 Transmiterea datelor cu caracter personal in scopul functionarii serviciului newsletter

Pentru a ne asigura ca serviciul functioneaza la parametrii normali, folosim un tert specializat in domeniul livrarii e-mailurilor, respectiv serviciul MailChimp ce apartine The Rocket Science Group. Politica de confidentialitate a acestui tert in domeniul protejării datelor poate fi cititat aici: https://mailchimp.com/legal/privacy

Puteti oricand renunta la serviciul newsletter – fie apasand butonul „Unsubscribe” din mailul receptionat, fie prin transmiterea unui e-mail catre adresa admin{@}desarbatori.ro

5.2. Transmiterea datelor cu caracter personal catre institutii publice, instante de judecata, precum si autoritati competente sa cerceteze savarsirea faptelor penale

In cazurile speciale, in momentul cand se impune acest lucru prin lege, compania noastra este obligat sa ofere institutiilor competente informatii cu privire la datele personale.

5.3. Transmiterea catre alti tert

Pentru a va putea oferi o experienta cat mai buna in mediul online, ne preocupam constant sa imbunatatim / facem mentenanta programelor software pe care le utilizam. In sensul acesta, avem incheiate contracte de dezvoltare cu firme specializate in domeniul programarii si al mentenantei software.

5.4. Retele sociale

Site-ul Operatorului utilizeaza “plugin-uri” de la operatorii de retele sociale. Toate plugin-urile de retele sociale de pe Site-ul Operatorului sunt marcate clar si distinct.

5.5. Servicii de analiza de trafic

Site-ul Operatorului utilizeaza serviciile de analiza web „Google Analytics“ si „Google AdSense” al societatii Google Inc., in scop statistic.

Site-ul Operatorului utilizeaza Google Analytics, un serviciu de analiza al platformei oferit de catre de Google, Inc. („Google”), folosind cookies. Mai multe date despre acest lucru puteti gasi pe pagina noastra despre Politica Cookie

Puteti refuza folosirea cookie-urilor, prin selectarea setarilor adecvate ale browserului dumneavoastra, insa in aceasta situatie s-ar putea sa nu mai puteti utiliza toate functionalitatile Platformei noastre. Tot odata, exista posibilitatea de a, opta pentru a nu mai utiliza Google Analytics pe viitor prin descarcarea si instalarea Google Analytics Opt-out Browser Addon pentru browserul dumneavoastra. Mai multe detalii aici: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en .

Nota: Detalii suplimentare sunt disponibile pe paginile Google Analytics Terms of Service si Google Analytics

6. BAZA LEGALA

6.1. Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protectia datelor)

Ultima actualizare: 18.10.2022